Upho pojištění

O mně

Moje fotka
Department , Czechia
Pokud byste v povídkách nenacházeli souvislosti, tak některé povídky na sebe navazují. V tom případě navštivte ARCHIV, vlevo vedle hlavní části.

17. března 2020

Láskou proti koronaviru

Když jsem včera viděl tyto dva holuby, tak jako asi každého člověka postiženého současnými událostmi mě napadlo: Je toto možný, to jsou dva metry odstup, to nechápou, že je karanténa!!! Chvíli jsem se tomu v duchu smál, něž mi došlo, že svou starostlivostí a vzájemnou ohleduplností nám ukazují cestu, jak se vyrovnat s důsledky opatření, která jsou nezbytná v boji proti koronaviru. Pro člověka je přirozené, že se potkává, podává si ruku, že si povídá, že ho těší úsměv na tváři druhého. Situace spojená s karanténou vyhlášenou na celou Českou republiku, nám tyto lidské potřeby zakazuje. Také jsem koukal, že odejít z domova mohu jen v nutných případech, že je důležité DODRŽOVAT ODSTUP OD OSTATNÍCH LIDÍ MINIMÁLNĚ 2 METRY A BÝT CHRÁNĚN ROUŠKOU. Dnes druhý den karantény jsem úplně změnil názor. Ještě včera mi přišlo divné uhýbat člověku na ulici, v obchodě nebo při čekání ve frontě na cokoliv. Přišlo mi divné chodit s rouškou mezi lidi, říkal jsem si, že se mě lidé bojí, že si myslí, že jsem nemocný. A TO BYL VELKÝ OMYL. Pravda je, že ten člověk, kterému jsem se vyhnul si oddychl, protože to chtěl udělat také, jen si z lidské ohleduplnosti netroufl. Když potkám lidi, kteří si rouškou nebo šátkem chrání ústa a nos, cítím DÍKY. Děkuji za ohleduplnost a zodpovědnost, že když tito lidé musí ven za neodkladnými záležitostmi, chrání ostatní lidi před možným šířením viru. A co naši holubi? Jim žádné nebezpečí nehrozí, mohou se bezstarostně o sebe starat takhle těsně u sebe. Ale lidi, my problém máme. A teď a hned je čas ukázat úctu, ohleduplnost a lásku k ostatním lidem! Je to jednoduché, nedáme "koroňákovi" šanci se šířit a brzy si zase budeme podávat ruce a objímat se.
Pojďte, zvládneme to: Buďte doma! Při cestě do práce, obchodu, k lékaři.... choďte po jednom, dodržujte předepsaný rozestup, chraňte se rouškou nebo jiným dostupným způsobem (viz foto). My ještě máme šanci, ale nemáme čas čekat. Já nechci zpívat z okna jako v Itálii, jakkoliv je to dojemné. Chci co nejdříve vyjít na ulici a dát všem obrovskou PUSU.

Žádné komentáře: