Upho pojištění

O mně

Moje fotka
Department , Czechia
Pokud byste v povídkách nenacházeli souvislosti, tak některé povídky na sebe navazují. V tom případě navštivte ARCHIV, vlevo vedle hlavní části.

16. srpna 2018

U toho být nechci

Jezero Matylda je nejen rájem běžců, cyklistů, in-line bruslařů, ale stejně rajsky zde můžete i odpočívat na travnatých plážích, dřevěných molech nebo si půjčit loďku a projet po 38,7 ha rozsáhlém jezeře. Na projížďku máte zhruba polovinu rozlohy vodní plochy, ta druhá, vyznačena bójkami je vyhrazena pro milovníky motorových plavidel. Přišel jsem na Matyldu brzy ráno, takže jsem se dostal na molo a přinesl s sebou rohlíky, jako potravu pro ryby a kačeny. Snad už tam na mě čekaly, obrovská hejna rybek vířila vodu kolem mola a ihned přijely i mírně nervózní kačeny. Rybky je zespoda štípaly nebo lechtaly, a ony až srandovně nadskakovaly, ale nakonec i utiskované kačeny si ukradly dost potravy, aby nakrmily ječící káčata.
Sluneční paprsky už ohřívaly vzduch, tak jsem se po krmení natáhl a  na dobrou hodinu usnul. Otočím se na břicho a rozhlížím se po hladině. Nedaleko ode mne dvojice lidí na šlapadle. Říkejme jim Jirka a Jitka. On tak 120 kg, ona asi o 10 kg méně. Jirka stál předkloněn a spouštěl Jitku do vody. Ta se mu vysmekla, loď se zhoupla a Jirka ne zrovna stylovým skokem zahučel do vody za ní. Do teď čistá sranda. Jenže nastalo trápení. Plavčík Škodolibec jim dal dvoumístné, to nejmenší šlapadlo, která nemá vzadu ani žebřík. Takže dostat se zpátky na palubu, to není vůbec jednoduché. Já to zkoušel a myslím, že jestli mě někdo pozoroval, tak se smál. A to nemám zdaleka tolik kilo jako Jirka a ani jako Jitka. Přiznávám, že při všech jejich marných pokusech, jak se dostat nahoru a to jak sólo nebo s dopomocí, jsem se také smál. Když už jim začal docházet čas, jak šlapadlo vrátit v termínu a nepřiplácet další hodinu, dostala Jitka nápad. Nahodila přední část těla na zadní část loďky a kopáním nohou si to namířila k nejbližšímu břehu, totiž přímo ke mně. Rychle jsem otřel slzy, sbalil batoh a opustil pozorovatelnu. Jak bude Jirka s Jitkou s jejich ponorem nastupovat do loďky na mělčině? U toho být nechci!

Žádné komentáře: