Upho pojištění

O mně

Moje fotka
Department , Czechia
Pokud byste v povídkách nenacházeli souvislosti, tak některé povídky na sebe navazují. V tom případě navštivte ARCHIV, vlevo vedle hlavní části.

30. srpna 2018

Odběr krve

Pípla zpráva: Pane Foxi, dostavte se k odběru krve dne...atd. To je dobrá zpráva, vyspím se, den placeného volna a ještě někomu nezištně pomohu, juchuuu. Vyrazím  raději pěšky, protože zaparkovat u Krajské zdravotní nemocnice v Mostě je nadpozemský výkon. A také bych se nerad vystavil možnosti, že bych vůz nenašel, kde jsem ho zaparkoval a hledal ho na chráněném parkovišti, kam ho odtáhli městští strážníci. Oni jsou totiž v oblasti ochrany zaparkovaných aut jednoznačně nejlepší. Však je to jednoduché, takové ohlídané auto při zákroku strážníků neodporuje, není opilé ani zhulené a nakonec si pro něj majitel přijde a odveze si ho, za 1500,-. Tak to potěš Uphona. Ale můžete tam svého miláčka za ty prachy nechat jak dlouho chcete. To zase není tak špatná služba od Městské Policie. Zvláště když o prázdninové měsíce odjedete na dovolenou a po návratu zjistíte, že máte auto ochráněné....Děkujeme. Ale to jsem nějak nechtěně zběhl od tématu. Na hematologické stanici probíhá ze začátku všechno standardně: Identifikace, dotazník, kontrolní odběr, zdravotní prohlídka, vypít pár hrnků čaje a do čekárny. Pan Fox na levou, volá sestra, ne ne na pravou volám zpátky. Pojďte na levou, láká mě sestra. Jdu tam: "Sestřičko, ale minule kolegyně říkala, že mám jít příště na pravou". Ukažte mi levou! Mačká mi předloktí: "Co to je, Vy máte tu ruku nějakou tvrdou!", "Já mám takhle tvrdý všechno sestři",zaperlím. No, zase taková perla to nebyla, protože sestra mě bez náznaku vzrušení  poslala zpátky do čekárny, ať si teda počkám na pravou, že tohle nepropíchne. Trochu zklamán se vracím do čekárny, kde ovšem můj vtípek sklidil větší úspěch než u sestřičky. Než si sednu, už mě volají na pravou. Snad to bude k jiné sestře, pobaveně se ušklíbnu na osazenstvo čekárny..... nebylo.
Po svačině vylezu na vzduch a procházím nemocnicí směrem k parku. U lékárny Městská Policie, strážník obchází zaparkovaný automobil s tabletem. A jeje... Přitom to auto tam úplně klidě stálo, nic nedělalo. Kdyby takhle pečlivě hlídali noční klid, pomyslím si. Jenže ten se blbě fotí, navíc ho v Mostě ještě nikdo neviděl. A tak chtějte po strážníkovi, který je v práci, aby ho zajistil, protože Vy chcete spát. Náročný úkol....

Žádné komentáře: