Upho pojištění

O mně

Moje fotka
Department , Czechia
Pokud byste v povídkách nenacházeli souvislosti, tak některé povídky na sebe navazují. V tom případě navštivte ARCHIV, vlevo vedle hlavní části.

4. září 2018

Nevděčníci

Na konci 80. let 20. století bylo původně pro obyvatele Starého Mostu, který se stal obětí těžby hnědého uhlí postaveno sídliště Chanov. Postupem doby se sídliště stalo výhradně romským. Dostaly se k nám informace, že se na sídlišti nachází domy jako z jiné planety a to jsme museli prozkoumat. Na místo vyrazil Uphon. Vrátil se hodně rychle a konstatoval, že to co tam ještě stojí se nikde jinde ve vesmíru nenajde:
Ale kam zmizel dům, po kterém tam zůstaly jen základy, ani agent Mulder nevyřešil. Své šetření už tam uskutečnili i zástupci statutární města Mostu a seznali, že takhle lidé na Zemi v 21. století žít nemohou. A velkorysost tamních radních je z mého meziplanetárního pohledu nezměrná. Rozhodli se zničené panelové domy zbourat a místo nich postavit těmto obyvatelům nové rodinné "čunko" domky. Co je pro mne ještě větší překvapení, že ti lidé, kterých se to týká, tyto domy nechtějí a dokonce proti tomuto rozhodnutí protestují! Tak to potěš Uphona. Nevděčníci!
A to dostali na výběr z dispozičních řešení 2+1 nebo 3+1. Jestli to nebude ten problém...


Žádné komentáře: