Upho pojištění

O mně

Moje fotka
Department , Czechia
Pokud byste v povídkách nenacházeli souvislosti, tak některé povídky na sebe navazují. V tom případě navštivte ARCHIV, vlevo vedle hlavní části.

29. září 2018

Úklid je pohoda

Po Severočeském městě Most se potlouká člověk, který horlivě hledá svůj umělecký talent. Potvrzují to záběry Uphona, který byl na místě:

Nerad někomu kazím radost a přesto že nejsem umělecký kritik troufnu si tvrdit, že malíř z něj nebude. Fakt, je to příšerný. Leda že by vzal barvu a štětku a vše po sobě úplně na pohodu uklidil. Scully říkala, že možná vůbec nejde o pokus o umění, ale že by to mohla být reklama pro nějakou firmu na "úklid".... to se mi zdá jako hloupost. Přece firma na úklid takhle neznečistí a neznehodnotí majetek města nebo jiných firem pro svou reklamu! To by potom třeba firma na "svařování" pro svou reklamu rozřezala všechny zábradlí před základními školami ve městě a přivařila na ně ceduli, svařování je pohoda. Tak to určitě není Scully, to by v tom městě vládl pěkný chaos. Ale jistě by mohli strážníci vzít ten tablet, udělat spoustu fotografií po městě a onoho umělce řádně ocenit .

Žádné komentáře: