Upho pojištění

O mně

Moje fotka
Department , Czechia
Pokud byste v povídkách nenacházeli souvislosti, tak některé povídky na sebe navazují. V tom případě navštivte ARCHIV, vlevo vedle hlavní části.

4. srpna 2018

Převoněná Matylda

Po silnici I/13 z Mostu na Chomutov, hned za kruhovým objezdem v Souši,  po levé straně, můžete vidět  jezero Matylda, dřívějším názvem jezero Vrbenský, podle stejnojmenného zatopeného lomu. Vodní nádrž má rozlohu 38,7 ha a v roce 2009 byla kolem vodní plochy vybudována dráha pro in-line bruslaře. Asfaltový okruh v délce 4 km se stal oblíbeným místem vyznavačů tohoto druhu pohybu.
V horkých dnech, které nám nabízí jaro a léto 2018, je ideální zajezdit si na "inlajnech" brzy ráno. Kolem jezera relativní klid, možná zaslechnete jen kejhání mladých kačen, uvidíte mlčící rybáře a buď dojedete nebo budete předjeti bruslaři, kteří také využili vlahého a voňavého rána ke sportování. Kloužete po bruslích, pilujete techniku, pohledem mapujete nějakou pěknou fotku, kterou budete sdílet s přáteli, až se budete chlubit svým výkonem. Z klidné idylky Vás začnou rušit přibližující se hlasy, povyky, jekoty a chychoty..., polevíte v tempu, spořádaně jedete po pravé straně cesty, aby Vás co nejrychleji blížící se evidentně veselé dámy předjely a umožnily Vám dále rozjímat nad krásným ránem.
Předjetí se sice podaří, dvojice jistě okouzlujících dam si ovšem spletla in-line dráhu s plesem v opeře a místo helmy, loketních a kolenních chráničů , se ke sportu ošetřila litry kořeněného parfému. Navíc mírný protivítr nepřeje mně, ani kačenám a labutím, které se potápí pod hladinu jezera. Ale co já..., asi se pobleju....
fotogalerie zde: https://mulderfx.rajce.idnes.cz/www.odblog.cz%2C_povidka_Prevonena_Matylda

Žádné komentáře: